Vill du veta mer?

Sarah Delshad, född 21 juli 1990, har kurdiskt påbrå och växte upp i Gävle. Hon gick grundskolan där och tog studenten med slutbetyg i juni 2010. September 2013 tog hon sitt pick och pack för att styra kosan mot huvudstaden, där hon läste Poppius journalistskola. Poppius journalistskola är Skandinaviens äldsta utbildning i journalistik, skolan grundades 1947 i Stockholm.

Sarah Delshad var mottagare av Poppius mångfaldstipendium med motiveringen:Sarah Delshad ger unga kvinnor en välbehövlig röst i mediebruset. Hennes engagemang, nyfikenhet och drivkraft bidrar till att andra nyanser och perspektiv lyfts fram och bättre speglar dagens Sverige.”

Stipendiet delas ut till en person med rötter i andra kulturer för att stärka mångfalden inom svensk journalistkår och journalistutbildning. Stipendiet motsvarar avgiften för Poppius grundkurs i praktisk journalistik, VT 2014 på 22 900 kronor. Kursen innehöll bland annat: nyhetsvärdering, tidningsredigering och layout, redaktionellt arbete, pressetik samt journalistikens villkor. Sarah Delshad har utöver Poppius journalistskola även läst kurserna; Journalistikens lagar, Religion som politiskt vapen samt Granska trossamfund på medieinstitutet FOJO.

Sarah Delshad var år 2015 en av de nominerade till Raoul Wallenbergspriset. Det priset tilldelas en verksam person i Sverige som arbetar i Raoul Wallenbergs anda, genom kunskapshöjande insatser för alla människors lika värde. Prissumman på 100 000 kr har gjorts möjligt genom stöd från den svenska regeringen.

Hon har även utnämnts av tidningen Gefle Dagblad till en av Gästriklands mäktigaste kvinnor. Vi har också flera gånger sett henne som debattör och kommentator i TV, bland annat i SVT:s Aktuellt, Morgonstudion och Gokväll. Som frilansskribent har hon bl.a. publicerats i DN, SvD, MAMA, Expressen samt Damernas Värld. Mars 2023 debuterade hon som författare, mer information här.

Sarah Delshad är en etablerad samt frekvent anlitad kultur- samt medieproducent i Sverige. En folkbildande samhällsröst med ett stort engagemang. Hon jobbar fristående och brett, samt är baserad i Stockholm. Hon är bosatt i Tyresö och har en son född 2020.